SoPa E 06/E 07, E2 AA

SoPa E2 - KeKi

Sodankylä

E2 sunnuntaina kotiturnaus taistossa

SoPan E2 juniorit kohtasivat sunnuntain turnauksen ensimmäisessä ottelussa tutun vastustajan Kemijärven Kiekon. SoPa lähti otteluun hentoinen ennakkosuosikin viitta harteillaan ja jo ajassa 1.46 pääsi Joona Mäkelä taiteilemaan SoPalle avausmaalin. Ottelu oli tasaista vääntöä alusta loppuun, ensimmäisessä erässä KeKi tasoitti tilanteen ajassa 7:53 ja toisen erän alussa teki jo johtomaalin ajassa16:37. Sopan pojat onneksi tasoittivat tilanteen nopeasti kun Jere Peltonen tarjoili Veeti Mäelle namupaikan, josta Veeti kiitti maalilla. SoPan vähäinen pelaajamateriaali joutui tiukille kun jäähypenkkiäkin kulutettiin toisessa erässä jopa kolmeen kertaan. KeKi karkasi yhden maalin etumatkalle ja tuon etumatkan kurominen umpeen meni kirjaimellisesti viime sekunnille. Joona Mäkelä pääsi alivoimatilanteessa läpiajoon ja maalivahdin torjunnasta Jere Peltonen laittoi kiekon reppuun ajassa 29:59. Näin tiukan taiston jälkeen tasapeli tuntui miltei voitolta.

Vaikka ottelu oli tasainen niin maalivahtien torjunnoista voisi päätellä että SoPa hallitsi, sillä torjunnat ottelussa SoPan Lenni Ylitalo 8 ja KeKi 20.

SoPa lepuutti jalkojaan kahden ottelun ajan ja turnauksen viimeisessä ottelussa vastaan asettui Sallan Palloseura. SaPS:n porukka oli kehittynyt hurjasti syksyn ensimmäisestä kohtaamisesta. SoPa hallitsi peliä, mutta erätauolle mentiin SaPS:n johtaessa 0-1. Toisen erän alussa SaPS teki toisen maalin ja SoPa teki hurjasti töitä hakiessaan maalipaikkoja, mutta SaPS:n maalivahti tyrmäsi SoPan pojilta niin läpiajot kuin hienot syöttökuviotkin. Lopulta ajassa 19:25 Veikka Koskelon ja Aleksi Korpikosken pohjatyöstä ujutti Eero Merenkukka kiekon maaliin. Maali oli Eeron vasta alkaneen pelaajauran ensimmäinen ja tulikin todella tärkeään paikkaan. SoPan kova työ tuotti tulosta ja toinen, tasoittava, maali syntyi kun Aleksi Korpikoski syötti Veeti Mäelle, joka löysi kiekon mentävän aukon maalivahdin ponttoonien alta. Hetken kuluttua SaPS kuitenkin sai vielä taiteiltua yhden maalin SoPan päätyyn ja taas haettiin tasoitusta, jopa kuudella kenttäpelaajalla. Valitettavasti tulosta ei syntynyt ja peli päättyi harmittavaan 2-3 tappioon.