SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - RoPo Rollon Pojat  4 - 9

Sodankylä

Kausi avattu kotipelillä RoPoa vastaan, 4-9.

Alkuun kotiyleisölle esiteltiin kotijoukkueen pelaajat kuuluttajana ansiokkaasti toimineen Jussi Mattasen toimesta. Pelaajat syöksyivät kaukaloon SoPa junioreiden muodostamasta kunniakujasta yleisön suosionosoitusten tahdissa. Hieno alkuseremonia uudelle kaudelle!

Alkuseremonien jälkeen pelattiin kiekkoa, jossa oli enemmän vauhtia ja intoa kuin mitään sovittua taktiikkaa muistuttavia elementtejä. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli SoPalle ottelun kolmannella minuutilla jäähyn muodossa, tilanteessa jouduttiin rikkomaan kiekon kanssa kiemurrellutta RoPon maalitykki Ärvästä. Harri kaatui uusilla housuilla pehmeästi jään pintaan ja RoPo ylivoimalle.

Alivoimalla SoPa rokotti vastustajaa kertalleen vastustajan maalivahdin harjoitellessa mailapeliä, kiekko suoraan Vilin lapaan ja kiekko verkkoon. SoPa teki ottelun avausmaalin vastustajan virheestä mutta ensimmäiselle erätauolle jouduttiin lukemista 1-2, toinen maali kiekonmenetyksestä ja toinen aloitustappion jälkeen. Ensimmäinen erä osoitti ainakin sen että kaveri oli valmiimpi ja ei ottanut yhtään ylimääräistä riskiä omalla kenttäpuoliskolla, kun taas SoPa vasta käynnisteli peliään.

Toisessa erässä SoPalla sattui muutamia nukahduksia ja turhia virheitä, kaveri rankaisi armotta todellisista maalintekopaikoista. SoPa sai vain kerran hyväksytysti maaliin, kun Juho Kurkela ohjasi kiekon maalin edestä ohi vastustajan maalivahdin. SoPa sai kiekon vielä kerran RoPon maaliin aivan erän viimeisellä sekunnilla, mutta tuomari viittilöi pelikellon jo lyöneen erätauon merkiksi. Merkillepantavaa oli että tuo hylätty ohjausmaali tehtiin ilman maalivahtia.

Kolmas erä pelattiin jo taktisesti parempaa jääkiekkoa, välillä vastustaja joutui purkamaan kiekkoa toinen toisensa jälkeen kun SoPa sai karvauspelinsä toimimaan. Molemmat erän SoPa maalit (kapteeni Mikkola ja Nieminen) tehtiin aktiivisen karvauksen päätteeksi. Kahdesta maalista huolimatta viimeinen erä jäi tappiolliseksi Ärväksen viimeistellessä ottelun viimeisen maalin tyhjään maaliin ja loppunumeroiksi 4-9. SoPan maalilla pelannut Samu-Matti sai luistella omaan vaihtoaitioon kolme kertaa, kun SoPa yritti hakea kavennusta ilman maalivahtia.

Ottelun nostot:

- Samu-Matti oli sitä mieltä että kaikki kiekot menivät samasta reiästä sisään, selvää skouttausta!

- SoPa voitti koko pelin alivoimatilanteet (7 x 2min) 1-0, vastustaja jäi ilman ylivoimamaalia

- SoPan ylivoimateho 1/2, toivottavasti ylivoima kulkee jatkossakin kuten nyt ja saadaan vastustajat jäähyilemään

- 1.erässä SoPa laukoi yhteensä 6 kertaa ja kahdessa seuraavassa yhteensä 37 kertaa

- vastustajan entiset SoPalaiset olivat unessa, Vorre keskittyi kyselemään mitkä on fiilikset ja Remu ei saanut pelissä tehtyä edes yhtä Spin'o'ramaa

Vaikka ottelun lopputulos ei miellyttänyt joukkuetta tai valmennusta, oli pelin sisällä monta asiaa jotka antoivat hyviä merkkejä positiivisesta ilmeestä ja lupauksia tulevasta. Joukkue taisteli ottelun loppuun saakka vaikka sinänsä sarjapisteisiin oli jo turhan paljon matkaa. Joukkueen taistelu ei jäänyt yleisöltä huomaamatta ja kannustus jatkui ottelun loppuun saakka.

Ennen peliä jääkiekko porukka yhdisti voimansa ja aloitti yhdessä jääkiekkokauden paistamalla makkaraa illan otteluisäntä K-Supermarket Pohjantähden pihallla. Kokopäivän Sodankylässä oli aistittavissa hyvä ja positiivinen yhteispelin meininki. Edustusjoukkue kiittää hienosta kauden aloituksesta yleisöä, Sopa Ladyjä ja Sopa junnuja. Tästä on hyvä jatkaa alkanutta kautta 2017-2018.

Tilastot

4 - 9

RoPo Rollon Pojat
1 - 21 - 42 - 3
2'Jäähy: 2 minNeitola Matias
4'MaaliVaaranmaa Vili
10'Jäähy: 2 minKaunisvaara Juho
15'Jäähy: 2 minKurkela Kurtsi
28'Jäähy: 2 minKurkela Kurtsi
39'MaaliKurkela Kurtsi
39'MaalisyöttöHirvisalo Vesa - Pekka
39'2. maalisyöttöSalminen Joonas
39'Jäähy: 2 minNeitola Matias
40'Jäähy: 2 minHirvisalo Vesa - Pekka
55'MaaliMikkola Timo
55'MaalisyöttöKurkela Kurtsi
55'2. maalisyöttöSalminen Joonas
56'MaaliNieminen Juho
59'Jäähy: 2 minKaunisvaara Juho