SoPa Edustus, Lappi liiga

KeKi, Kemijärven Kiekko - SoPa   11 - 3

Kemijärvi

Edustus taipui KeKille

Edustus kävi Kemijärvellä toteamassa sarjakärjen kovuuden, tuloksena tappio 11-3 (7-0, 1-1, 3-2). Kuten ennen ottelua ennakoitiin oli vastassa taitavat yksilöt joilla luistin ja kiekko liikkui kovempien sarjojen kokemuksella. Vaikka ottelun lopputulos oli mitä oli, voi jokainen ottelun nähnyt varmasti allekirjoittaa seuraavat eräkoosteet.

Alkulämmittelyt ja livestream haastattelut: SoPa hallitsi tapahtumia ja oli selvästi tilanteissa terävämpänä. Maaleja ei vielä laskettu, mutta SoPa selkeästi niskan päällä. Koppiin hyvillä fiiliksillä ja joukkue valmiina avauskiekon pudotukseen.

1.erä: Jotain kummaa tapahtui alkuasetelmien jälkeen. SoPa jäi ottelun alussa aivan telineisiin, joko yritettiin vilkuilla nimiä vastustajan selkäpuolelta tai muuten vain annettiin jopa hieman nimettömimpienkin KeKiläisten kävellä maalille iskemään limppua pussiin. Muutamassa minuutissa ottelu 3-0 ja valmennus herätteli joukkuetta ottamalla aikalisän ja vaihtamalla maalivahtia. "Ei pojat näin, ryhtiä ja asennetta peliin" kuului vapaasti referoituna Valmentaja Poikelan ohjeistus joukkueelle. Tästä otettiin hetkellisesti neuvosta vaarin ja peli pyöri tasaisesti läpi kentän. Pelirohkeuden puuttumisen ja joissain tilanteissa yltiöpäisen pelirohkeuden myötä vastustaja rokotti SoPan virheet maalien merkeissä, erätauolle lukemissa 7-0.

2.erä: Erätauolla painotetut oman pelin lainalaisuudet siirtyi vihdoin kaukaloon ja SoPa vyöryi hienosti kohti KeKin maalia. Liikkeen ja itseluottamuksen myötä KeKi joutui rikkomaan useasti ja SoPa pääsi koittamaan ylivoimatehokkuutta. Yhdesti onnistuttiin Mika-Matin puolittaisesta läpiajosta. Huomiona vielä että saatiin vastustajan vaarallinen alivoimakin pidettyä kurissa, Taikuri Inkeröisen johdolla KeKi on viime vuosina ollut tehokkaimmillaan nimenomaan alivoimalla. Erää voi luonnehtia yleisesti ottaen tasaiseksi vääntämiseksi ja vastustajan parhaat maalipaikat saatiin puolustettua pois, Sampe koppasi yhtä kiekkoa Lukuunottamatta kiekot kiinni. Hyvä erä SoPalta, selkeä tasonnosto ensimmäisestä.

3.erä: SoPa otti uutta röyhkeämpää asennetta matkaan jostain pukukopin uumenista. SoPan karvaus oli aktiivista ja se näkyi KeKin osalta oman avauspelin takkuiluna. Kiekko pyöri välillä pidempiäkin pyörityksiä SoPan hyökkäyspäässä ja hieman paremmalla viimeistelyllä pelistä olisi voinut tulla loppunumeroidenkin osalta tiukempi. SoPan maaleista vastasi kapteeni Timpuri Mikkola ja ottelun toisen viimeistellyt Miksu. Ilman tyhjiin tehtyä kekin maalia viimeiset 40min pelattiin tasaista peliä (3-3), joka ennen kaikkea antoi joukkueelle lisää uskoa tuleviin koitoksiin, olihan tämä kuitenkin kovin mahdollinen tasonmittari omalle pelille.

Yhteenveto: Alun sekoilujen ja kumartelun jälkeen loppua kohden parantunut peli SoPalta. Kaksi viimeistä erää ja niissä esiinkaivettu itseluottamus olivat arvokas asia tulevaa ajatellen. Positiiviset asiat mieliin ja virheet opeiksi, näillä mennään kohti seuraavaa viikonloppua. Silloin vastassa YKi Sodankylässä.

Kiitokset vielä JBussille jälleenkerran loistavasta palvelusta ja erityiskiitos SoPa kannattajille jotka olivat löytäneet tiensä Kemijärven Wirta-areenan lehtereille.

Tilastot
KeKi, Kemijärven Kiekko

11 - 3

7 - 01 - 13 - 2
26'Jäähy: 2 minNeitola Matias
37'MaaliAho Mika-Matti
37'MaalisyöttöMarkus Otto
41'Jäähy: 2 minNeitola Matias
45'MaaliMikkola Timo
45'MaalisyöttöMarkus Otto
45'2. maalisyöttöHelppikangas Juho
57'MaaliAho Mika-Matti
57'MaalisyöttöNieminen Juho