SoPa - YKI, Rovaniemi  5 - 4

Sodankylä

SoPa otti trilleri matsista pisteet Ykiä vastaan.

Ressuhalli tarjosi tuulen ja loskan suojan lauantaina 28.10.2017 kun SoPa jatkoi Lappi liigan runkosarjaa kohtaamalla Yläkemijoen Kiekon.

Alkulämmön aikana tuli selväksi että SoPa oli täydessä latingissa illan koitokseen. SoPalla kolme hyökkäys kenttää ja viisi puolustajaa, sekä kaksi maalivahtia. Ykillä sen sijaan tasan kolme kenttää ja kaksi maalivahtia.

1. Erän alku osoitti kotijoukkueen olevan tosissaan kolmen pisteen jahdissa. SoPa pääsi heti ensi minuutilla ylivoimalle, peli pyöri hyökkäysalueella mutta viimeistely oli kovin väsynyttä. Erän puolivälissä #20 Otto Markus pääsi niille tonteille, josta maalintekijä ei erehdy, ajassa 09.28 taululle 1-0, maalin syöttäjiksi Juho Kurkela ja Joni Laine. Erän aikana tuli jokaiselle hallissa olijalle selväksi, että tänään pelistä tulee tiukka.

2. erän alkuun Yki antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden 5-3 ylivoimaan. Vierasjoukkue pelasi uhrautuvaa alivoimaa ja piti numerot taululla entisellään. Mutta kun ylivoima ei tuottanut tulosta, päätti alakerran romuluinen nurkkapaalu #27 Juho-Wille Helppikangas näyttää miten old school wanahanaikainen tehdään, ajassa 26.42 taululle 2-0, Juho Niemisen ja Joonas Salmisen napatessa syöttöpisteet. Taikuri itsekkin oli silmin nähden yllättynyt tekemästään tempusta, samoin koko muu joukkue ja koko ressuhallin yleisö. Eikä kerinnyt kuin reipas minuutti kulua edellisestä, kuin Vili Vaaranmaa venähytti verkkoa, tilanteeksi 3-0, Kimmo Keskitalo ja Atte Kangas maaliin syöttäjiksi. Tässä vaiheessa näytti että vierasjoukkueesta ei ole SoPan pysäyttäjäksi. Kylmä suihku pärähti kuitenkin niskaan erän puolivälissä kuin Ykin #24 Tero Niemelä pääsi kaventamaan ajassa 29.41, tilanne 3-1. SoPa ei lamaantunut vastaisku maalista vaan jatkoi sovittujen asioiden toteuttamista. Tuttu mies maalitilastoista Otto Markus pääsi jälleen maalinteko tontille ja tilanne 4-1, syöttöpinnat Helppikankaalle ja Keskitalolle. Erän aikana SoPa pelasi järkevää kiekkoa, muutamaa oman pään hetkellistä hölmöilyä lukuunottamatta. Kotijoukkueen maalivahti #30 Tapani Nieminen esitti tasaisen huikeita torjuntoja koko erän. Erä päättyi tilanteeseen 4-1. Yleisö oli mielissään näkemästään ja suuntasi lompakko levällään kioskin suuntaan kahvin ja muun virvokkeen pariin.

3. erä käynnistyi ja SoPan virhetilastoihin tilastoitiin kokoajan mitä erikoisempia virheitä. Puolustajille harhasyöttöjä, aloituksissa luumuilua, merkkausvirheitä, oman pelin pelaaminen lakkasi. Toisaalta vierasjoukkue oli erätauolla selvästi päättänyt nostaa kierroksia. 11 minuuttia ja tilanne 4-4. SoPa valmennus mietti aikalisän ottamista, mutta päätti kuitenkin tsempata ja painottaa perustemppujen tekemistä pelaajille. SoPa pääsi takaisin peliin mukaan. Loppu erä oli silkkaa trilleriä. Jokainen laukaus päätynkö päätyyn tuntui olevan erityisen vaarallinen. Ajassa 59.11 Vaaranmaa otti joukkueen niskaansa ja tinttasi kiekon one timerista sisään. Esityön maaliin teki kauden ensimmäiseen peliin pukenut # 17 Jake Suopanki. Konkari näytti miten tilanteet taistellaan loppuun asti. Tilanteesta on nuorempien syytä ottaa mallia. Yki otti aikalisän ja yritti vielä raivokkaasti tasoitusta. Yksi vaarallinen tilanne kehkeytyi kuin Ykin pelaaja pujotteli koko kotijoukkueen viisikon läpi. Mutta koko pelin erinomaista torjunta työskentelyä esittänyt Nieminen oli mies paikallaan. Summeri soi, SoPa otti kauden toisen koti voiton. Tulos 5-4.

Tasaisen pelin parempi joukkue oli SoPa. 2.erän aikana Yki meinasi päästä peliin mukaan, mutta SoPan kassialma #30 oli asiasta eri mieltä. Kolmannen erän alku oli erityisen hankala kotijoukkueelle, liekkö SoPalla ongelmia pelata tilanteessa jossa peli on tiukka ja on muutaman maalin edellä vastustajaa? Tämä voitto nostatti kotijoukkueen itseluottamusta ja uskoa omaan pelisysteemiin. Yki on kuitenkin viime ja toissa vuoden Lappi liigan finaali joukkue ja kaiken lisäksi täynnä kovia kiekkomiehiä ja naisia.

#27 Juho-Wille Helppikangas

- yllätti kaikki hallissa olleet tekemällä puolustajalle epätyypillisen maalin.

# 17 Jake Suopanki

- kokemus.fi

- mahtava lisä joukkueeseen

Ylivoima ei toiminut ollenkaan

Kaikissa SoPan maaleissa kaksi syöttäjää.

Kiitos kannattajille ja tukijoille!

Seuraava peli Kittilässä 4.11.2017 KIPSiä vastaan.

Ja ressuhalli natisee next time 11.11.2017, kun vedenjakajan tuolta puolen eli Ivalosta saapuu Tunturi-Kiekko.

Liekkö saadaan aikaiseksi kauden katsojaennätys tässä pelissä…

Tilastot

5 - 4

YKI, Rovaniemi
1 - 03 - 11 - 3
9'MaaliMarkus Otto
9'MaalisyöttöKurkela Kurtsi
9'2. maalisyöttöLaine Joni
9'Jäähy: 2 minAho Mika-Matti
18'Jäähy: 2 minHelppikangas Juho
26'MaaliHelppikangas Juho
26'MaalisyöttöNieminen Juho
26'2. maalisyöttöSalminen Joonas
27'MaaliVaaranmaa Vili
27'MaalisyöttöKeskitalo Kimmo
27'2. maalisyöttöKangas Atte
35'MaaliMarkus Otto
35'MaalisyöttöHelppikangas Juho
35'2. maalisyöttöKeskitalo Kimmo
59'MaaliVaaranmaa Vili
59'MaalisyöttöSuopanki Jake
59'2. maalisyöttöMarkus Otto