SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - PeKi Red Stars, Pellon Kiekko  6 - 3

Sodankylä

RoPolta tukkaan ja PeKille lättyyn!

Ennen joulu tauolle siirtymistä SoPalla oli kahden ottelun viikonloppu urakoitavana. Lauantaina 9.12 joukkue matkasi Rovaniemelle Ropon vieraaksi ja sunnuntaina 10.12 ressuhalliin tuli PeKi RedStars.

Kausi 17-18 aloitettiin syyskuun lopulla RoPoa vastaan, jossa tuli nenään 4-9. Nyt oli hyvä paikka tarkastaa kuntokäyrän suuntaa. Rovaniemelle lähetettiin kolme kentällistä ja maalivahti. Rollon poikia rosterissa oli 17 kenttäpelaaja ja 2 veskaria.

Peki RedStars oli lähtenyt yläperän retkelle, lauantaina peli Ivalossa ja sunnuntaina Pyssykylässä. SoPa marssitti kotikaukaloon samat pelaajat, jotka olivat myös Rovaniemellä. Ainoa muutos oli, että Martti Kalliokoski lisättiin rosteriin ja suoraan uuniin. SoPan päävalmentaja Markus Poikela oli päättänyt kerätä helmet ja siat samaan säkkiin, ravistella ja kehitellä uudet kentälliset. Ainoastaan puolustajat saivat pelata tutun kaverin kanssa. Punatähdillä kokoonpanossa 14 kenttäpelaajaa sekä kaksi veskaria.

RoPo -SoPa

1. Erä oli varsinaista maalien ilotulitusta. 13 minuutissa kuusi maalia! Perus Lappiliigaa saattaisi joku sanoa…Otto Markus nassutteli hattutempun ensimmäiseen erään, sekä oli mukana Anssi Salosen maalissa syöttäjänä. Jäätävät tehot Otolle, 3+1! Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 2-4 SoPalle. Ässä paidat pelasivat erinomaisesti, uskoen omaan pelitapaan ja taululla oli myös sen mukaiset lukemat. RoPon aloittanut veskari, SoPan kasvatti Mikko Hokkanen väsähti sen verran rajusti, että päätti luistella vaihtoon erän loppupuolella. Maaliin asettautui Otto Kinnunen. Veskojen torjunnat 13-16 erän loputtua.

2. erässä RoPo jatkoi maalien tekoa, kun taas SoPa ei niinkään välittänyt moisesta touhusta. Kotijoukkue napautti pelin tasan 4-4, erän puolen välin tietämillä. Erän lopussa Salmisen Joonaksen ottama kaksi minuuttinen kostautui ja RoPo meni ensimmäistä kertaa johtoon 5-4. SoPa oli täysin tyrmässä toisessa erässä, oman pään peli ei kulkenut juuri nimeksikään, yksinkertaiset asiat olivat ylitsepääsemättömän hankalia, kiekko poltti lavassa ja mitä kaikkea. Torjunnat toisesta erästä 6-13.

3. erä oli tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta, virheitä selvästi välteltiin. Rangaistuksia jaettiin molemmille joukkueille, mutta ylivoimat eivät toimineet kummallakaan joukkueella. SoPa jopa tappoi kahden miehen alivoiman uhrautuvasti. SoPa taisteli ja saikin luotua muutamia todellisia maalintekopaikkoja erän viimeisillä minuuteilla, mutta pussiin asti laatta ei raaskinu mennä. Ropon #79 Heikki Kemppainen kaatoi kylmän suihkun vierasjoukkueen niskaan tehden ajassa 58:13 6-4 maalin. SoPa otti aikalisän sekä hyvin torjuneen veskarin Samu-Matti Lahdenperän pois ja yritti vielä kuudella pelaajalla maalia, mutta RoPo oli päättänyt että oma verkko ei enään veny. Peli päättyi, 6-4 Ropon voittoon.

• SoPalla kävi vanhanaikaiset, johtoasemassa pelaaminen on hankala paikka, varsinki kovempia joukkueita vastaan.
  • Eteenpäin ollaan pelillisesti menty. Usko omaan tekemiseen noussut.
  • Veskojen torjunnat Ropo 30 ja Sampe 40.

Nostot ottelusta

#20 Otto Markus

- 3+1, nam.

Ropo #34 Janne Varrio

- Nätti onetimer maali toiseen erään

SoPa-PeKi Red Stars

1. erä sai salama alun kun peliä oli kerinnyt kulua vain kymmenen sekuntia, # 17 Jake Suopanki pääsi laittamaan kiekon pussiin Siekkisen Ricon ja Vaaranmaan Vilin syötöstä. Kotijoukkue pelasi fiksua peliä, käytti vauhtia hyväkseen ja karvasi komeasti. Vierasjoukkue oli selvästi hädissään omalla alueellaan. Ensimmäinen erä päättyi tilanteeseen 3-1, SoPan hallintaa koko kaksikymmentä minuuttia. Erän alku on hyvä esimerkki miksi peliä kannattaa tulla katsomaan kun kiekko tipahtaa jäähän ensimmäisen kerran. Osa katsojista mahtoi olla jumittautuneena Sodankylän sunnuntai ruuhkaan…

2. erä oli paikka paikoin sellaista sekoilua, että oksat pois ja pala latvaa myös. Taas sovitut asiat unohtuivat ja näytti, että mitään ei osata tai mitään ei haluta. Kotijoukkueen aitioissa koutsit katsoivat toisiaan että mitähän täällä nyt oikein tapahtuu?!?! Muutama äänen korotus voimasanoilla ryyditettynä ja pelaajien herättely vallitsevaan tilanteeseen oli paikallaan. Peli saatiin kuin saatinkin kymmenen minuutin usvassa samoilun jälkeen normalisoitua. Miehet alkoivat toimimaan miltein kuten pitää. Erän loppupuolella koko pelin erinomaisia otteita esittänyt # 9 Matias Neitola ohjasi Laineen Jonin vedon ”smuutisti” vastustajan verkkoon. Kädet kattoon ja kivet yhteen! Erän lopussa ajassa 38:56 #2 Allu Granroth nasautti tilanteeksi 5-1. Tästä tilanteesta mehun juontiin.

3. erän alkuun Punatähdet vaihtoivat maalivahtiaan, tolppien väliin astui Jyri Pasma. Kotijoukkue ei päässyt kokeilemaan veskarin hereillä oloa jatkuvan jäähyilyn takia. Noin puolet erästä meni alivoimaa pelaten. Ylivoimaa Pekiläiset saivatkin harjoitella siinä määrin, että ajassa 52:48 Tatu Tolppi pyssytti verkon kireälle Kalliokosken selän takaa. Tilanne 5-2. SoPa oli päättänyt että ohi ei vastustajaa enää päästetä. Kotijoukkue puolusti uutterasti ja ajassa 56:51 Joonas Salminen siirsi kiekon tyhjään maaliin kun Pekin veskari oli pahasti kujalla etsien omaa mailaansa jostain puolustus alueeltaan. Tähän maaliin toiseksi syöttäjäksi kotijoukkueen maalivahti # 35 Martti Kalliokoski. PeKi pääsi vielä kaunistelemaan lukemia, tilanteeksi 6-3. Nämä lukemat jäivät myös peli lopputulokseksi.

• SoPan peli ei ole vielä kokonaisuus, 2.erä jäätävät sekoilut pitää saada poistettua tulevista peleistä.
  • Kentällisten sekoittaminen oli oiva veto valmennukselta.
  • Sunnuntain peli oli kaikesta huolimatta lentävän ässän hanskassa, vaikkakin hanskat saattoivat välillä olla hukassa.
  • Kalliokoskelta hyvä koti depyytti 31 torjuntaa, muutama komeakin. Vastustajan veskat yhteensä 36 torjuntaa.

# 19 Vili Vaaranmaa

- 1+2

- ottelun parhaana palkittu

- syttyy liekkiin kotimatseissa, mikä siinä ressussa niin viehättää?

# 9 Matias Neitola

- ei yhen ainutta virhettä koko pelissä

- kova luu

SoPa kiittää alkukauden peleissä käyneitä katsojia, sekä tukijoitaan!

SoPan pelaajat siirtyvät joulupukin pikku apureiksi piparkakun leivontaan joulun ajaksi.

Lappiliiga jatkuu SoPan osalta Kolarissa 6.1.2018.

Seuraavan kerran ressuhallissa ralli raikaa Lappiliigan merkeissä 20.1.2018, vastaan tulee KeKi.

Rauhallista joulun odotusta!

ps. Täältä sunnuntain pelin jälkeisiä fiiliksiä pari videota, kato pois tai ole luumunaama.

Tilastot

6 - 3

PeKi Red Stars, Pellon Kiekko
3 - 12 - 01 - 2
0'MaaliSuopanki Jake
0'MaalisyöttöSiekkinen Rico
0'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
10'MaaliVaaranmaa Vili
10'MaalisyöttöNeitola Matias
19'MaaliLaine Joni
19'MaalisyöttöVaaranmaa Vili
19'2. maalisyöttöSuopanki Jake
25'Jäähy: 2 minHelppikangas Juho
27'Jäähy: 2 minMikkola Teemu
35'MaaliNeitola Matias
35'2. maalisyöttöLaine Joni
38'MaaliGranroth Aleksi
38'MaalisyöttöHelppikangas Juho
42'Jäähy: 2 minHelppikangas Juho
47'Jäähy: 2 minNieminen Juho
49'Jäähy: 2 minMikkola Teemu
51'Jäähy: 2 minSuopanki Jake
56'MaaliSalminen Joonas
56'MaalisyöttöSalonen Anssi
56'2. maalisyöttöKalliokoski Martti