SoPa Edustus, Lappi liiga

KoTu Hockey, Kolari - SoPa   4 - 7

Kolari

Sopan edari veivasi pisteet Kolarista.

Sodankylän jääkiekon lippulaiva lähti Kolariin hakemaan vuoden 2018 ensimmäistä voittoa sekä kauden neljättä voittoa. KoTulla haaveissaan kauden ensimmäinen voitto.

SoPa lähti länsikairaan kolmen hyökkäys trion, viiden puolustajan ja yhden maalivahdin voimin.

Kolarin jäähallille päästyään, joukkue siirtyi pimeään ja sähkötömään pukuhuoneeseen. Syynä sähkökatkos, joka hetken perästä korjaantui. Joukkue piti ottelu palaverin normaalista poiketen linja-autossa.

1.erän Sopa aloitti luoden tilanteita tasaisesti koko erän ajan. Ajassa 3:09 Kimmo Keskitalo pääsi Timo Mikkolan ja Juho Kurkelan esityöstä hyville holleille ja nasautti tilanteeksi 0-1. KoTu pääsi peliin mukaan tasoittaen pelin ajassa 12.12. Tasa tilanteessa SoPa jatkoi peli suunnitelmaansa luoden tasaisesti maalintekopaikkoja KoTun maalille. Palkinto tuli ajassa 18.20, kun Aleksi Granroth venytti verkon kireälle, kauden toinen maalin Allulle. Erätauolle Sopan johdossa 1-2. Veskojen torjunnat KoTu 7, Sopa Artturi Rissanen 16.

2.erä oli taakia Lappi Liigaa: maaleja molempiin päätyihin ja mitä ihmeellisimpiä rangaistuksia. Paikoin näytti että tuomaritkin haluavat joukkueiden pelaavan ”sekoilukiekkoa” ja tekivät erikoisia tuomioita. 7 maalia ja 6 rangaistusta. Komeimman maalin viimeisteli erän aikana SoPan puolustuspään tukipilariksi kasvanut Matias Neitola, Vili Vaaranmaan erinomaisesta ”tsäkäsokkosyötöstä”. Läheltä ylös ja verkko tiukalle. 40 minuuttia täyttyi ja tilanne Sopalle 4-6. Torjunnat KoTU 13, Sopa 9.

3. erään lähtiessä SoPa valmennus herätteli joukkuetta pelaamaan järkevää, omiin vahvuuksiin perustuvaa kiekkoa. SoPa hallitsi kentän tapahtumia, loi tilanteita tasaisesti. Teemu Mikkola avasi oivalla pitkällä pystysyötöllä kiekon Juho Niemiselle, joka tyylikkäästi lirutti kiekon KoTu veskan puikoista sisään ajassa 41:27. Tähän maalinteko sitte loppuikin. Tilastoihin merkittiin enään rangaistuksia, osa aiheesta, osa aiheetta ja osa jäi viheltämättä. Tuomareiden focus taisi välillä kadota jo kotimatkaan ja lumisiin länsikairan teihin. Onneksi kukaan ei loukkaantunut Kolarin reissulla, muutamia sellaisia tilanteita oli jossa mahdollisuudet olisi ollut. Summeri soi ja SoPalle voitto, 4-7. Torjunnat erästä 14-18.

• SoPalla ongelmana ollut toinen erä jatkaa edelleen kummittelua
  • Mikäkhän Kolarin vedessä on? Kotijoukkueella meinaa sattua ja tapahtua kotipeleissä päntiönään asioita, jotka ei kuulu jääkiekkoon, eikä edes Lappi Liigaan. 6 kotiottelua ja 109 rangaistusminuuttia.
  • Maalivahtien torjunnat Kotu 34 ja Sopa 43.

Nostos ottelusta:

# 37 Juho ”Jöhö” Nieminen

- 1+3

- Maila vaihdettu, lirutukset onnistuu, laukaukset vaati vielä hiomista.

# 1 Artturi Rissanen

- Puoli kuntoisena kelpo peli

- Torjunnat 43, torjuntaprosentti 91.49

Ei oo kovin montaa rightin pelaajaa SoPan edarissa...

Pelin jälkimaininkejä, lippulaivan kipparin Timo Mikkolan sanelemana - > TÄÄLTÄ

Seuraava peli Pellossa 13.1.2018 Peki Red Starssia vastaan.

Seuraavan kerran ressuhallissa ralli raikaa Lappiliigan merkeissä 20.1.2018, vastaan tulee KeKi.

Tilastot
KoTu Hockey, Kolari

4 - 7

1 - 23 - 40 - 1
3'MaaliKeskitalo Kimmo
3'MaalisyöttöMikkola Timo
3'2. maalisyöttöKurkela Kurtsi
18'MaaliGranroth Aleksi
18'MaalisyöttöNieminen Juho
18'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
21'MaaliSuopanki Jake
21'MaalisyöttöNieminen Juho
21'2. maalisyöttöHarju Joonas
22'MaaliHelppikangas Juho
22'MaalisyöttöGranroth Aleksi
30'Jäähy: 2 minMikkola Teemu
33'MaaliSuopanki Jake
33'MaalisyöttöNieminen Juho
36'MaaliNeitola Matias
36'MaalisyöttöVaaranmaa Vili
36'Jäähy: 2 minHarju Joonas
41'MaaliNieminen Juho
41'MaalisyöttöMikkola Teemu
50'Jäähy: 2 minKurkela Kurtsi
55'Jäähy: 2 minVaaranmaa Vili