SoPa Edustus, Lappi liiga

YKI, Rovaniemi - SoPa   10 - 5

Rovaniemi

Kiekko edustus umpisolmussa Ykiä vastaan

Sopa lähti jatkamaan Lappi liigaan Rovaniemelle Ykiä vastaan. Rosterissa oli tasan kolme kenttää ja kaksi maalivahtia. Viikon aikana reenatut reenit lupailivat hyvää tulevaan koitokseen. Ykillä kokoonpano samanvahvuinen eli tiedossa hyvä ja vauhdikas kiekkomatsi. Edellinen kohtaaminen oli varsinainen trilleri Sodankylässä ratketen kotijoukkueen voittoon viimeisellä minuutilla.

1. erä alkaa ja Sopa on myrskyn silmässä oikein huolella. Kolme ensimmäistä minuuttia kiekko pyörii Sopan päädyssä käytännössä koko ajan. Sopa oma peli puolustusalueella oli täysin sekaisin. Pelin ensimmäinen vartti pelattu ja tilanne Ykille 5-1, Sopa päättää vaihtaa maaliin Rissasen Artturin. Veskan vaihto herättikin joukkuetta, loppuerän aikana päästiin peliin mukaan. Sopan ainokaisesta maalista vastasi #10 Kangas Atte. 1. erän peli oli Sopan tämän kauden pohjanoteeraus, monella osa-alueella täysin luokatonta tekemistä.

2. erä aikana Sopa yritti starttailla omaa peliään, osin peli käynnistyi, osin taas ajautui entistä enemmän umpisolmuun. Joukkueen konkari osaston miehet sanoivatkin:”Miksi pelaamme näin koska emme ole edes näin harjoitelleet?”. Aiheellinen kysymys, komppasivat valmentajat. Uunissa erinomaisia otteita esittänyt Rissanen piti tilanteen taululla siedettävänä. Toinen erä toki päättyi tasan 2-2, mutta tilanne kolmanteen erään lähtöön oli 7-3. Sopan valmennus päättää erän päätyttyä laittaa hyökkäyskolmikot uusiksi.

3. erä pyörähtää käyntiin Sopan komennossa. Reippaassa kolmessa minuutissa Salmisen Joonaksen ja Kurkelan Juhon maaleilla tilanne nopeasti 7-5. Tämä buustasi Lentäviä Ässiä hyvään lentoon, tilanteita luotiin ja veskari torjui komeasti. Kolmannen erän aikana Sopan puolustus koki kolauksen kun Teemu Mikkola taklattiin vaihtoaition edessä, aition luukku avautui ja Teemun kylki osui laidan reunaan. Teemu talutettiin pukukoppiin ja myöhemmin tutkimuksiin Keskussairaalaan. Teemu mahdollisesti kolme viikkoa pois vahvuudesta. Taklaus oli puhdas, mutta kyseessä huono tuuri. Vaikkakin Sopa pääsi peliin mukaan oli Yki eri mieltä tehden erän loppuun vielä kolme maalia. Summeri soi ja tilanteeksi taululle jäi 10-5.

• Sopan peli oli kauden huonoin.
  • Peli ei käynnistynyt tasaiseksi suorittamiseksi lainkaan, tilanteisiin reagointi oli vanhainkoti tasoa.
  • Yki oli vauhdikkaampi ja nälkäisempi joukkue.

Nostot ottelusta.

Rissanen Artturi

• Vaihdosta sisään ja otti ne laukaukset kiinni mitkä pystyi.
        • Toisen erän aikana oli AINUT Sopan pelaaja joka pelasi sata lasissa.
        • Torjunnat 39

Helppikangas Juho-Wille

• Siirto puolustuksesta hyökkäykseen, innosti miehen repimään ja raastamaan.
      • Oli kentällä silloin kuin Sopa sai jotain aikaiseksi

Seuraava matsi Sopalla 3.2.2018 kun KIPS saapuu pyssykylän ressuhalliin.

Be there or be luumunaama.

Tilastot
YKI, Rovaniemi

10 - 5

5 - 12 - 23 - 2
3'MaaliKangas Atte
3'MaalisyöttöAsiala Juhomatti
3'2. maalisyöttöMikkola Timo
3'Jäähy: 2 minHarju Joonas
27'MaaliLaine Joni
27'MaalisyöttöMikkola Timo
27'2. maalisyöttöAsiala Juhomatti
33'MaaliMikkola Timo
33'MaalisyöttöHelppikangas Juho
33'2. maalisyöttöSuopanki Jake
41'MaaliSalminen Joonas
41'MaalisyöttöHelppikangas Juho
41'2. maalisyöttöSiekkinen Rico
43'MaaliKurkela Kurtsi
43'MaalisyöttöKeskitalo Kimmo