SoPa Edustus, Lappi liiga

SoPa - KiPS, Kittilän Palloseura  5 - 6

Sodankylä

Sopa kolmen sekunnin päässä tappioputken katkaisusta

Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla kuusi ja seitsämän eli tasainen matsi tiedossa. Runkosarjan loppu häämöttää ja pisteet ovat tuiki tärkeitä molemmille joukkueille jatkopelejä silmällä pitäen. Joukkueiden kokoonpanot yhtä vahvat illan taisteluun, kolme hyökkäystrioa, viisi puolustajaa sekä kaksi maalivahtia. Sopa heittää nuoren Artturi Rissasen tuli kuumaan uuniin. Kotijoukkueen valmistautuminen on huolellista ja joukkueen sisältä selkeästi huokuu halu katkaista kolmen häviön putki.

1. erän alku näyttääkin, että kotijoukkue on valmis illan koitokseen. Osa katsojista kaivaa vielä lompakostaan lippu rahoja kun kotijoukkue lyö ”kivet” yhteen tuulettaakseen nopeasti syntynyttä 1-0 maaliaan. Maalintekijänä # 15 Juho Kurkela ajassa 00:53. Kips pääsee peliin mukaan ajassa 02:38 tasoittaen pelin. Sopan peli ei tasoituksesta hätkähdän, vaan kotijoukkue jatkaa hyvää ja yksinkertaista peruspeliään, jossa kiekko liikkuu lyhyillä syötöillä mieheltä toiselle. Sopa pääsee kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta mutta vierasjoukkueen alivoima on hyvin hereillä ja kunnon laukaisu tilanteita ei saada aikaa. Ajassa 07:16 # 10 Atte Kangas siirtää kiekon toistamiseen vastustajan maaliin, Sopan peli avautuu ja kevenee. Erän loppuun ajassa 16:45 kotijoukkueen Anssi Salonen virittää armottoman rannelaukauksen siniviivan nurkilta, kiekko matkaa suuren liha massan läpi ja tlanteeksi 3-1. Erän aikana kotijoukkue osoitti selkeitä isännän otteita.

2. erä kärkeen kotijoukkue pääsee toistamiseen ylivoimalle, mutta kohtuu hyvin pyörivä ylivoima ei tuota tulosta. Ajassa 26:15 # 17 Jake Suopanki siirtää kiekon pitkän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen vastustajan maaliin, tilanteeksi 4-1. Sopan vielä tuuletellessaan maaliaan Kips hiippaili keskialoituksesta suoraan Sopan alueelle ja kavensi pelin 4-2. Kotijoukkue oli saanut toisen erän ”kummituksen” karistettua melkein kokonaan pois ja peli oli selkeästi kokonaisvaltaista suorittamista. Toisen erän loppuun Kips pääsi kuitenki maalin päähän tasavajaalla pelatessa, iso ja karmivan rannelaukauksen omaava Juho Kurkinen heitti sametin pehmeän ja piirun tarkan lätyn kaverilleen maalin kulmalle, josta tilanteeksi 4-3. Toiselle erätauolla kutkuttavassa tilanteessa. Viimeisestä erästä ei varmasti vauhtia ja tilanteita tule puuttumaan.

Pelistä ei tunnetta puuttunut

3. erään lähtiessä Kips oli punonut juonensa sillemallilla että periksi ei anneta. Erän alku olikin viihdyttävää jääkiekkoa, tilanteita molempiin päätyihin, muutamia puhtaita taklauksia ja ylipäätään vauhtia ei puutunut. Maalinteon erässä aloittaa vierasjoukkue tasoittamalla ajassa 47:28. Vierasjoukkue saa maalista vauhtia omaan peliinsä ja Sopa on hieman alakynnessä. Sopa siirtyy 5-4 johtoon Juho Kurkelan illan toisella maalilla ajassa 52:25.Vajaa minuutti maalista Vili Vaaranmaa päättää polkaista kintunsta semmoseen vauhtiin että Kips puolustus joutuu rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Vilin rankkari oli hyvä, mutta ei riittävän hyvä. Kipsin maalivahti Köngäs nappaa tärkeän torjunnan. Tästä torjunnasta vierasjoukkue sai selvästi buustia omaan peliinsä ja loi jatkuvasti maalintekopaikkoja Sopan maalille. Kips tasoitti pelin ajassa 55:57.

Loppu erästä ei jännitystä tule puuttumaan. Peli seisahtui hetkeksi kun Kips pelaaja löi Sopan maalivahti Rissasta sormille torjunnan jälkimainingeisssa, molemmille joukkueille tuomittiin jäähyjä jälkihässäkästä.Loppuerän aikana jäähyjen viheltely karkasi tuomareilta täysin lapasesta, onneksi ylivoimalla ei kuitenkaan peliä ratkaistu. Pelin ratkaisu syntyi ajassa 59:57 kun Kips pääsi siirtämään kakkoskiekon maaliin. Peli päättyy vierasjoukkueen voittoon 5-6.

• Kotijoukkueen peli pysyi kasassa suurimman osan pelistä, hetkittäisiä mustia hetkiä mukaan mahtui kuitenkin.
  • Peli oli vauhdikasta, paikkapaikoin jopa viihdyttävää.
  • Ylivoima ei toiminut kummallakaan joukkueella.

• Yleisö
      • Yleisö määrä 135 joka yli keskiarvon, KIITOS!
      • Hieno tunnelma
      • Kittilästä tulleille ahma faneille iso kiitos!

9KoTU Hockey160001621-169-1480

• Seuraavat ottelut ensi viikonloppuna Tukia vastaan.
    • Lauantaina 10.2 Ivalossa ja sunnuntaina 11.2 Sodankylässä.

Muistappa lähtiä / tulla seuraamaan ja kannattamaan!

Tilastot

5 - 6

KiPS, Kittilän Palloseura
3 - 11 - 21 - 3
0'MaaliKurkela Kurtsi
0'MaalisyöttöKeskitalo Kimmo
7'MaaliKangas Atte
16'MaaliSalonen Anssi
16'MaalisyöttöMikkola Timo
16'2. maalisyöttöVaaranmaa Vili
26'MaaliSuopanki Jake
26'MaalisyöttöKeskitalo Kimmo
26'2. maalisyöttöKurkela Kurtsi
37'2. maalisyöttöSalminen Joonas
52'MaaliKurkela Kurtsi
52'MaalisyöttöSuopanki Jake
56'Jäähy: 10 minNeitola Matias
56'Jäähy: 2 minKeskitalo Kimmo
57'Jäähy: 2 minMikkola Timo