Edustus, Nelonen Pohjois-Suomi

ToTa - SoPa   1 - 2

Länsiranta, Tornio

Puolustustaistelulla voitto ToTa:sta

Aikataulu oli lauantaille tiukka ja KTU voiton jälkeen suihkun ja pienen evästauon jälkeen nokat kohti Torniota. Tällä kertaa "bussijaloista" ei ollut puhettakaan pelin alussa kun pelaajavalmentaja Jake Suopanki pääsi laukomaan 16 rajan tuntumasta voimalla Sopan 0-1 johtoon jo toisella peliminuutilla. Alku oli taas SoPalta vahva, mutta pelin edetessä oli väsymystä havaittavissa ja ToTa alkoi pyörittämään peliä entistä enemmän. ToTa yritti aggressiivisella ja fyysisellä pelillä väsyttää varsinkin SoPan keskikentän moottoreita Jake Suopankia sekä Olli Muttosta, jotka saivat painia keskialueella koko rahan edestä. Muttosta ja Suopankia pitikin käydä hoivaamassa kentän pinnassa useampaan otteeseen kylmäsuihkeella jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Tilanne 45 minuutin jälkeen SoPalle 0-1.

Comeback miehet ratkaisivat pelin!

SoPan kokoonpanoon pienen tauon jälkeen palannut pelaajalegenda "Kéke" Vattulainen ja useamman vuoden tauon jälkeen riveihin palannut Toni Ollikainen niittasivat puolustuksen virheestä SoPan 0-2 johtoon. Ensin vanha kettu Kéké riisti pallon vastustajan puolustajalta päästen oikealta laidalta karkuun. Kékén nosto maalivahdin yli oikealta laidalta osui ylärimaan, mutta paikalle tuulen lailla purjehtinut Toni Ollikainen pääsi irtopalloon ja pallo pomppasi hänen jalastaan tolppaan ja siitä niukasti maaliin ennen kuin maalivahti ehti purkaa pallon pois tilanteesta. Tuomaristo kokoontui vielä pohtimaan menikö pallo maaliin vai ei, mutta hyvin sijoittunut linjatuomari oli nähnyt tilanteen oikein, joten maali hyväksyttiin. Tärkeä maali SoPalle, sillä jalat alkoivat jo painaa ja vaikka vaihtoruletti pyöri kiivaasti niin ToTa otti peliä enemmän ja enemmän hallintaan.

Ottelun dramaattisin tilanne nähtiin noin 65 minuutin kohdalla kun tuulennopea Jyrki Apukka lähti nousuun keskialueella. Vastustaja repi Apukan maahan ja ensin tallasi rytäkässä Apukan käden päälle ja kompuroi siitä niin että nappulakenkä osui Jyrkin nenänvarteen tehden siihen ison vertavuotavan haavan. Tähän päättyi Apukan urakka tälle päivälle. SoPa jatkoi tästä menetyksestä huolimatta ankaraa puolustustaisteluaan. Vastustaja heitteli keskityspalloja jatkuvalla syötöllä boksiin, mutta valtavan urakan tehneet topparit Allan Brasil ja Tomi Karppinen sekä maalivahti Hermanni Aikio muun joukkueen avustuksella saivat tilanteet purettua kerta toisensa jälkeen. Lisäaikaa oli pelattuna jo muutama minuutti kun ToTa pääsi iskemään kavennuksen kun yksi purkupallo jäi pyörimään boksiin josta vastustaja pääsi laukomaan vastustamattomasti pallon maalin perukoilla. Loppuhetkien rynnistys kuitenkin selvitettiin ja tärkeä 1-2 vierasvoitto SoPalle. Erityismaininta hurjat määrät uurastaneille Jyrki Apukalle ja Olli Muttoselle, jotka olivat lähellä sairaalakuntoa pelien päätyttyä. Todellisia taistelijoita molemmat!

6 pisteen päivän jälkeen ansaittu parin viikonlopun tauko peleistä. Seuraava ottelu on kotipeli 16.6.2018, tällä hetkellä sarjaa johtavaa AC Oulu-jun/ Villan Pojat vastaan. Ottelu on legendaarinen festaripeli ja luvassa myös live musiikkia ennen peliä ja tauolla Sakari Korhosen & Huurankukat johdolla(säävarauksella tietysti). Tervetuloa nauttimaan pelistä! Viimeiset kausikortin toimitukset tällä viikolla, jos et ole vielä saanut omaasi.

Muista seurata joukkueen kommelluksia somessa: IG, sodankylanpallo78 ja fb, Sodankylän Pallo, jalkapallo

Tilastot
ToTa

1 - 2

(0-1)
2'MaaliSuopanki Jake
2'MaalisyöttöBrazil Allan
50'MaaliOllikainen Toni
50'MaalisyöttöVattulainen Keijo