Legendaarinen festaripeli päättyi tasapeliin
Julkaistu: 18.06.2018 00.00

KAIKKIEN AIKOJEN FESTARIPELI

Vastassa sarjakärki, noin kaksisataapäinen yleisö, Sakari Korhonen & Huurankukat stadionkeikalla. Kyllä, festaripeli tarjosi jälleen niin pelaajille, kuin yleisölle ikimuistoisen lauantaipäivän Sodankylän Urheilukentällä.

Tapahtuma alkoi kiinnostamaan yleisöä jo reilu tunti ennen ottelun alkua, kun Sakari Korhonen & Huurankukat liukuivat röyhkeästi aivan Urheilukentän juoksuradan laidalle komealla keikkabussillaan ja aloittivat sound-checkin. Vastustaja AC Oulu/ Villan Pojat olivat niin ihmeissään ja hämmentyneitä saapuessaan kentän laidalle, että kävipä muutama pelaaja ottamassa selfien - keikkabussin kanssa.

Alkulämmöt saivat molemmat joukkueet ottaa livemusiikin tahdissa ja saatiinpa kauden yleisöennätyskin rikottua paljon ennen ottelun alkua. Vaikka aurinko helli yleisöä ja joukkueita, olivat olosuhteet silti haastavat niin pelaajille kuin bändillekkin tuulen yltyessä yhä voimakkaammaksi.

Itse otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. Sarjakärki AC Oulu/Villan Pojat olivat pelanneet kaksi ottelua Sodankylän Palloa enemmän. Molemmat joukkueet olivat sarjassa Teräsbetonin laulun sanoin voittamattomia, eli yhtään tappiota ei joukkueilla ollut vielä vyöllään. Joukkueiden välillä oli ennen päivän ottelua 4 pisteen ero. SoPalta ottelusta aivainpelaajista sivussa olivat pelaajavalmentaja Jake Suopanki ja kylkiluunsa vieraspelissä murtanut Olli Muttonen.

Ottelu alkoi tasaisesti. Parhaimmat paikat siunaantuivat jo muutaman minuutin pelaamisen jälkeen kotijoukkueelle vasemmalla laidalla viilettäneelle comebackin tehneelle Samuli Sulisalolle. Sulisalo hyödynsi nopeuttaan laidalla ja murtautui puolustuslinjan läpi, mutta syöttö ei aivan tavoittanut maalille rynnistänyttä Tuomas Kemiä. Ottelun alku oli muutamia kovan tuulen aiheuttamia vaaratilanteita lukuunottamatta tunnustelua molemmilta joukkueilta.

18 minuutin kohdalla nähtiin kuitenkin ensimmäinen maali, kun Oululaiset pääsivät keskialueella riistoon ja iskivät nopeasti. Mikko Lapinniemi vapautti Juho Sippalan läpi keskeltä ja Sippala sijoitti vastustamattomasti pallon maaliin. 0-1 vierasjoukkueelle. Tämä sai yleisön villiintymään jopa muutamiin kannatuslauluihin, jonka siivittämänä SoPa aloitti takaa-ajon. Noin 25 minuutilla Sulisalo pääsi vasemmalta laidalta läpi toppari Juho Hartikaisen pitkän syötön jälkeen. Vierasjoukkueen puolustaja kaatoi Sulisalon rangaistusalueen sisällä ja niin kotijoukkue, kuin yleisökin oli varma, että pallo viedään pilkulle. Näin ei kuitenkaan tuomittu, vaan peliä jatkettiin normaalisti. Ensimmäinen puoliaika vierasjoukkueelle 0-1.

Puoliaika-shown ja pienen tauon jälkeen kentälle tuli täysin eri SoPa. Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla oli nähtävissä, että kotijoukkue halusi kipeästi tasoitusmaalia. Paikkoja oli, ja etenkin kotijoukkueen erikoistilanteet aiheuttivat päänvaivaa Villan Poikien maalin edessä. Näistä olisi pitänyt laittaa pallo verkkoo, mutta vierasjoukkueen puolustus kesti SoPan vyörytykset.

Yleisö alkoi syttymään etenkin erikoistilanteissa Hartikaisen annettua vähän palautetta äänenkäytöstä ja sen puutteesta. Sakari Korhonen & Huurankukkien rumpali Tero Sääskilahti siirtyi rumpujen taakse ja tahditti yleisöä rytmikkäisiin taputuksiin. Yleisön tuomalla sisulla SoPan vyörytys toi tulosta, kun Samuli Sulisalo kaadettiin noin 20 metrissä vaparin arvoisesti. Pallon taakse asteli itsevarma Niko Pettersson, joka laukoi tarkasti vasemman tolpan kautta pallon verkkoon. Tilanne 1-1.

Noin 75 minuutilla nähtiin päivän erikoisin tilanne. SoPa sai sivurajan kuudentoista-alueen kulmalta. Palloa heittämään asteli Sodankylän oma Juho "Gunnarsson" Hartikainen, jonka heitto kantoi suoraan kohti vastustajan maalin yläkulmaa. Pallo osui matkalla sekä SoPan, että Villan Poikien pelaajiin, mutta tuomari katsoi, että pallo meni suoraan maaliin eikä maalia hyväksytty.

SoPa jatkoi pallonhallintaa ja vyörytystä aivan viimeisille minuuteille asti, mutta Hartikaisen hylättyä maalia ja Jyrki Apukan muutamaa tuhannen taalan paikkaa lukuunottamatta lähemmäs ei päästy. Lopputulos 1-1. Tärkeä piste SoPalle sarjakärjeltä.

Sodankylän Pallo jatkaa sarjassa kolmantena tappiotta yhdessä Villan Poikien kanssa. Seuraava kotiottelu pelataan 30.6. kun vastaan tulee sarjassa toisena ja SoPan kanssa tasapisteissä oleva Tervarit/JuPa.

Sodankylän Pallon edustus kiittää Sakari Korhosta & Huurankukkia ja yleisöä hienosta tapahtumasta! Tervetuloa myös jatkossa seuraamaan otteitamme.

Tiedot tulevista otteluista, kuvat päivän tapahtumista, ja videot Petterssonin maalista sekä Hartikaisen hylätystä maalista löydät sosiaalisesta mediasta: