Edustus, Nelonen Pohjois-Suomi

SoPa - OuTa  0 - 0

Urheilukenttä

SoPa nyhjäsi 0-0 tasapelin.

SoPa oli saanut hyvin porukkaa mukaan ensimmäiseen sarjakotipeliin. Pöytäkirjassa 17 pelaajaa Oulun Tarmon 12 pelaajaa vastaan. Pelaajistosta puuttui kuitenkin keskikentän Gattuso Olli Muttonen sekä Sattasen raketti Jyrki Apukka. Ilma oli aurinkoinen, mutta kylmä ja voimakas tuuli tekivät sen ettei hellepäivästä voinut puhua,

Ensimmäisen puoliajan alku oli vahva kotijoukkueelta, joka vyörytti tilanteita vastustajan maalille kiivaaseen tahtiin. Paras paikka siunaantui SoPan pelaajavalmentaja Jake Suopangille, joka ei kuitenkaan saanut upotettua palloa verkon perukoille lähitilanteesta. Kesken Sopan painostuksen vastustaja meinasi päästä rokottamaan puolustuksen virheestä. Sopan puolustus pelasi pallon maalivahti Hermanni Aikiolle, joka oli tullut 16 rajan ulkopuolelle tilannetta vastaan. Aikion avaus jäi kuitenkin vajaaksi ja pallo suoraan vastustajalle, joka yritti ohittaa 16 alueen ulkopuolella olleen maalivahdin. Aikion oli pakko rikkoa tilanteessa, jotta maalia ei syntyisi. Siitä keltainen kortti tilanteesta, mutta punaiselta vältyttiin, koska puolustajat olivat kuitenkin ehtineet maalivahdin alapuolelle, eli rikkonut pelaaja ei ollut alin kenttäpelaaja rikkeen sattuessa. Tämän jälkeen pelin tempo laski huomattavasti, vastustajan pelatessa viisaasti ja säästellen voimiaan.

Toiselle puoliajalle SoPa teki vaihdon, Heikki Onnela kentän laidalle ja kapteeni Jani Uusitalo hänen tilalleen. Uusitalo pääsikin puoliajan alussa heti maalintakopaikalle kulmatilanteen päätteeksi. Oikealta tullut kulmapotku kiersi sisäkierteellä etutolpalle, josta kapteeni pääsi puskemaan, mutta pallo meni niukasti ohi ja yli etukulman. Peli jatkui tasaisena koko puoliajan vastustajan hillitessä tempoa ja estäen SoPan pelinrakentelua, joka oli liian hidasta, jolloin vastustajan oli helppo sääsellä voimiaan. OuTa joutui vaihtamaan noin 70 min kohdalla kun yksi pelaajista sai kolhun ja joutui nilkuttamaan kentän laidalle. SoPa tiesi että nyt pitää lisätä vauhtia että saadaan vastustaja väsymään ja tekemään virheitä. Pelin tempo ja fyysisyys nousivatkin huomattavasti ollen samalla tasolla kuin pelin avaus vartilla. Vastustaja joutuikin estämään SoPan nopean vapaapotkun keskialueella, josta tuomari nosti ansaitun keltaisen kortin. 80 min kohdalla paljon uurastanut Niko Pettersson tuli vaihtoon ja kentälle Tero Majava. Pari minuuttia myöhemmin Majava pääsi maalitilanteeseen kun Juho Hartikaisen pitkä rajaheitto jäi pyörimään vastustajan pilkun kohdalle. Suopanki suojasi palloa ja antoi tilaa Majavalle, joka pääsi laukomaan vasemmalla jalallaa, mutta painava kuti suuntautui suoraan kohti OuTan hyvin pelannutta maalivahtia kohti. SoPan painostaessa vastustaja yritti nopeilla vastaiskuilla päästä maalipaikoille. Yksi vastaisku päättyi SoPan keltaiseen korttiin kun Kalle Onnela joutui rikkomaan keskialueella SoPan pallonmenetyksen jälkeen. Ihan viimeisillä hetkillä OuTa sai vielä paikan tehdä voittomaalin, mutta 20 metristä lähteneen laukauksen torjui upeasti Aikio vasemmasta yläkulmasta.

Peli päättyi tasan 0-0 ja todella harmittava tasapeli runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Sopan kotipelit jatkuvat 16.6. legendaarisella festari pelillä, jolloin vastaan asettuu AC Oulu jun/Villan Pojat. Jos et päässyt lunastamaan kausikorttiasi niin toimitamme sen sinulle ennen seuraavaa kotipeliä.

Tilastot

0 - 0

OuTa
(0-0)
26'VaroitusAikio Hermanni
72'VaroitusOnnela Kalle