Edustus, Kolmonen

OLS - SoPa

Pateniemi 2 TN

Sopalle murskatappio Oulussa

Ennen Oulun kuulumisia palataan ajassa hieman taaksepäin, tarkalleen ottaen keskiviikkoiltaan 31.5. Tuolloin Sopa kohtasi Rovaniemellä Rollon Pojat (Ropo). Vaikka aikaa on kulunut jo lähes kaksi viikkoa, valitettavasti tuosta ottelusta ei pysty kirjoittamaan mitään painokelvollista. Vielä koskaan ei pelin jälkeen ole harmittanut (kaunis ilmaisu tunteelle) niin paljon, kuin tuon pelin jälkeen. Sopalta ryöstettiin lisäajalla piste, kun Jake Suopangilta vietiin sääntöjen vastaisesti pallo (sekä kenkä jalasta) mutta paikallinen tuomari ei tätä viitsinyt rikkeeksi puhaltaa. Asia jääköön tähän ja Sopalle 1-2 tappio Rovaniemeltä.

Kauden seitsemänteen otteluun Sopa matkasi yhdessä D-junioreiden kanssa tarkasti suunnitellulla minuuttiaikataululla. Menomatkalla juniorit jätettiin pelaamaan Haukiputaalle ja edustus matkasi Pateniemeen. Sitten bussi palasi Haukiputaalle hakemaan juniorit, josta heidät kuljetettiin Heinäpäähän. Sitten edustus haettiin Pateniemestä ja taas mentiin Heinäpäähän, josta juniorit kyytiin ja sitten kotimatkalle. Päivä oli kaikille pitkä ja varsinkin juniorit selvisivät siitä kunnialla voiton ja tasapelin myötä.

Sopan edustusjoukkue joutui kohtaamaan sarjakärki OLS:n ilman neljää avausmiehistön jäsentään. Kummatkin puolustavat keskikentät Jouni Pulju ja Olli Muttonen olivat kokoonpanosta poissa. Puolustuslinjasta poissa oli Otto Saarinen ja hyökkäysosastosta Niko Pettersson (joka tosin oli Ropoa vastaan topparina).

OLS lähti otteluun ylimielisellä asenteella. Se näkyi sekä otteissa että oli tullut selväksi alkulämmittelyjen aikaisten puheiden perusteella. Tästä Sopa sai kuitenkin vain entistä enemmän virtaa. Sopa laittoikin OLS:n ahtaalle ottelun alussa ja hallitsi aluksi peliä. OLS:lla kesti melkein vartin päästä peliin mukaan ja todeta, ettei tässä vastassa olekaan mikään takapajulan pikkukylän joukkue.

Sopan alkurynnistyksestä toivuttuaan OLS alkoi päästä peliin mukaan. Pallo pelattiin pystyyn tai ristipalloina laitureille, jotka keskittivät maalille. Sopan pitkän huiskea maalivahti Hermanni Aikio poimi varmasti kaikki keskityspallot. Ottelun paras maalipaikka siunaantui OLS:n hyökkääjälle, joka pääsi laidasta tulemaan yksin läpi. Vastaan tullut maalivahti Aikio peitti kuitenkin maalinsa hyvin ja pakotti hyökkääjän laukomaan ohi maalin.

38 minuutin kohdalla Sopan brasilialaispelaaja Allan Brazil hieman avitti vastustajan matkaa käsillään keskialueella. Tilanteesta tuomittiin vapaapotku ja Sopan vaihtopenkillä arvottiin oliko rike hyvä vai ei. Tähän saatiin nopeasti vastaus: ei ollut. Vapaapotku annettiin suoraan kuudentoistarajan tuntumaan, josta vastustaja sai helpohkosti pallon, kiitti ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille.

2-0 takaiskumaali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. Taas Sopan puolustuslinja puhkaistiin aivan liian helposti muutamalla seinäsyötöllä. Syöttö-syöttö-maali. Yksinkertaisen kuvion jälkeen varma viimeistely ja tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa ja komennossa.

Toista puoliaikaa oli pelattu vain kuusi minuuttia, kun Sopan laituri Pietari Holm liukui kovaa tilanteeseen mutta hieman myöhässä. Tilanteesta Holm sai katsella keltaista korttia. Vain minuutti edellisestä Holm oli jälleen sekunnin murto-osan myöhässä ja taas kolisi. Jälleen sama juttu: Holm katseli keltaista kortti mutta lisäksi luonnollisesti päälle myös punaista korttia.

Tästä takaiskusta Sopa ei enää toipunut, ja kun OLS vaihtoi vielä yhden vaihteen isommalle, oli Sopa enää vastaanottavana osapuolena. Vartin verran Sopa jaksoi vielä rimpuilla mutta sitten repesi. OLS jatkoi maalintekoaan 67 minuutilla ja teki toisella puoliajalla yhteensä viisi maalia. Sopan puolustus oli kuin reikäjuustoa, kun vastustaja teki ylivoimalla tuhojaan. Vain asiansa osaava avustava pelasti Sopan rumemmilta lukemilta liputtaessa muutaman maalin paitsioksi.

Sopalle selkeä tappio lukemin 7-0 ja synkkä kotimatka muttei silti mitään verrattuna tunteeseen Ropo-tappion jälkeen. Positiivisena asian Sopan pelistä nostettakoon esiin Sopan juniorimyllyn tuottama Jonne Vaaraniemi, joka sai arvokasta kokemusta aikuisten peleistä ja pääsi jakelemaan muutaman hyvän läpi syötön.

Sopan urakka jatkaa viiden kotiottelun putkella. Ensimmäisenä vastaan asettuu Haukiputaan Pallo lauantaina 17.6. perinteisessä festaripelissä. Ottelu alkaa klo 15 ja puoliajalla arvotaan kaikkien sisäänpääsymaksun maksaneiden ja paikalle tulleiden kausikorttilaisten kesken Sopa-tuotteita. Nyt jos koskaan on 12. pelaajan eli yleisön tuki tarpeen. Sopa ei ole vielä Kolmosessa hävinnyt kotikentällään ja siitä yritetään pitää kiinni.