17
KES
15.00
Edustus, Kolmonen

SoPa - HauPa  

Keskuskenttä, Sodankylä TN

Sopalle niukka tappio festarilauantaina

Festarilauantaina Sopa aloitti viiden kotiottelunsa putken. Ensimmäisenä Sodankylän Wembeyllä vierailuvuorossa oli sarjassa toisena oleva Haukiputaan Pallo. Vaikka sääennuste muuttui viikon mittaan koko ajan festarimaisemmaksi eli sateisemmaksi, ottelu päästiin kuitenkin pelaamaan poutasäässä ja aurinkokin loi muutamat säteet kentälle.

Sodankylän katsomon lehtereille oli tiensä löytänyt toistasataa jalkapallon ystävää, jotka pitivät huolen, että katsomossa riitti ääntä. Yleisön toimesta kotijoukkuetta kannustettiin ja samalla pidettiin huolta, ettei vastustaja päässyt helpolla. Sopan pelaajat saivatkin lisäpuhtia yleisöstä ja pelaaja-valmentaja Jake Suopangin mieltä varmasti lämmitti hänelle laulettu kannustuslaulu.

Tällä kertaa otteluraportista vastaa Sopan aktiivikannattaja Antti Siirtola, jonka analyysi on perinpohjainen eikä siihen ei ole paljon lisättävää. Sopan tähän asti kohtaamista joukkueista Haupa oli ehdottomasti liikkuvin ja aktiivisin eikä ihme, että joukkue majailee sarjataulukon kärkipäässä. Niukka tappio Sopalle ja ilman vastustajan maalivahdin loistavia ja tarkasti ajoitettuja vastaantuloja osa pisteistä olisikin saattanut jäädä Sodankylään. Pisteitä suurempikin menetys Sopalle oli kapteeni Jani Uusitalon loukkaantuminen. Murtuneen käden takia Uusitalo joutunee olemaan viikkoja poissa aktiivipalveluksesta.

Antti Siirtolan analyysi pelistä:

Sopa vs Haupa 1 - 2 (0-2)

1.jakso. Laukaukset kohti maalia 0 -3. Kulmapotkut 0 -2

Ottelun alku oli Sopalle vaikea vastustajan prässäten kovaa ylhäältä. Varsinkin vasen laita oli kotijoukkueella vaikeuksissa. Vasta kun vakitoppari Karppinen otettiin kentälle toisen maalin jälkeen, saatiin puolustuslinja pitämään paremmin tiiviinä.

Sopan oma hyökkäyspeli oli avausjaksolla kovin vaatimatonta. Hyvä että päästiin edes vastustajan puoliskolle. Syötöt olivat huonoja, yritettiin pelata liian nopeasti ylös mikä johti lukuisiin pallonmenetyksiin. Olisi pitänyt olla malttia kierrättää palloa eikä aina pelata heti ylös kun saadaan pallo. Sopan harvoja onnistujia avausjaksolla oli oikea laitapuolustaja Muttonen. Hyviä katkoja ja aina syötöt omille.

2. jakso. Laukaukset kohti maalia 4 -6. Kulmapotkut 2 -2

Toinen jakso oli kotijoukkueella huomattavasti parempi. Ryhmitystä muutettiin hyökkäävämmäksi. Siirryttiin kolmen puolustajan linjaan, nostettiin Jake Suopanki hyökkäykseen. Tällä saatiinkin painopistettä enemmän vastustajan puoliskolle. Tietenkään Haupan ei tarvinnut enää niin paljon hyökätä kahden maalin johdossa. Joka tapauksessa toinen jakso oli hyvä ryhtiliike Sopalta. Kavennusmaali tuli aivan lopussa. Vaihdosta kentälle tullut ikinuori Keijo Vattulainen heitti pitkän rajaheiton aivan kulmalipun vierestä rangaistusalueelle josta pallo jatkettiin pilkun kohdalle Suopangille, joka sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Jo ennen tätä Jakella oli kaksi paikkaa tehdä maali läpiajoista. Kavennuksen jälkeen Sopa laittoi all -in, mutta ei päässyt enää tekopaikoille. Haupa sen sijaan pääsi iskemään vastaan vaarallisesti, mutta kotijoukkueen maalivahti Ryyppö venyi uskomattomiin pelastuksiin. Ryyppö olikin ylivoimaisesti man of the match. Maalivahtinsa ansiosta Sopa pystyi taistelemaan pisteistä aivan loppuun saakka. Lisäksi pitää antaa kehut Ryypölle vastaantuloista ja jalalla pelaamisesta. Maalivahtiosasto Sopalla on ainakin kunnossa.

Lisäksi pitää kehua ottelun tuomaristoa. Monesti näissä aladivisioonien otteluissa tuomarit vetävät törkeästi kotiinpäin, mutta tänään Ali Vaaralan johdolla nähtiin reilu ottelu.

Plussat myös hyvälle tunnelmalle. Sopa on saanut etäkannattajia elokuvafestareiden vakikävijöistä, joilla on perinteenä käydä aina kannustamassa Sopaa festariviikonlopun ottelussa.

Seuraava Sopan kotiottelu pelataan lauantaina 1.7. klo 15:00. Vastaan asettuu oululainen Tervarit, joka on saalistanut kaksi pistettä Sopaa enemmän. Ottelu tulee olemaan Sopalle elintärkeä, sillä kun sarjaa on pelattu noin kolmannes, juuri Tervarit on yksi joukkueista kenen kanssa Sopa taistelee sarjassa säilymisestä. Nyt onkin korkea aika kääntää kurssi ja palata voittojen tielle.

Saila Tervaniemen kuvia ottelusta

Maalivahti Timo Ryyppö avaa pelin.


Allan Brazil hakee vauhtia maasta.


Avustava erotuomari Timo Lohi seuraa paitsiolinjaa.


Allan Brazil on juuri laukokut pallon.


Jake Suopanki murtautuu maalintekopaikalle.


Haupan kulmapotku.


Ottelun viimeinen tilanne oli Sopan vapaapotku. Maalintekoa yrittämässä koko Sopan joukkue maalivahtia myöten.


Sopan pelaajat kiittävät yleisöä.


Jani Uusitalo miesvartioi Haupan pelaajaa.


Toppari Tomi Karppinen.


Jyrki Apukka.


Niko Pettersson.


Allan & Allan. Allan Brazil ja Keijo Allan Vattulainen.


Olli Muttonen.


Sopan juniorit toimivat ottelussa pallopoikina.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista