Edustus, Kolmonen

KajHa/Akatemia - SoPa

Vimpelinlaakso UK N

Sopalle täysi pistepotti Kajaanista

Viiden kotiottelun jälkeen oli taas Sopan vuoro tutustua muihin Pohjois-Suomen paikkakuntiin peräti kahden päivän ajan. Ensin lauantaina 12.8. vastaan asettui Kajaanin Haka/Akatemia ja huomenna pelit jatkuvat Oulussa Hercules/2:ta vastaan. Sopa päätti kotiotteluputkensa hienoon 2-1 voittoon TP-47/2:sta, joten joukkue lähti Kajhaa vastaan täynnä itseluottamusta, mitä myös edesauttoi Kajhan sijoitus sarjassa. Lauantaina jälkeenkin Kajhalla on vain kaksi pistettä sarjassa 14 ottelun jälkeen Sopan haettua helpohkon 0-3 voiton Kajaanista.

Kummatkin viikonlopun ottelut pelataan luonnonnurmella. Toistaiseksi Sopa ei ole tällä kaudella nurmikentällä pelannut mutta kaikki loput vieraspelit tullaan pelaamaan oikealla nurmella. Mustan kullan sijasta tuliaisina saataneenkiin ruohotuppoja.

Lauantain ottelun ensimmäinen puoliaika oli kuin sunnuntailiigasta (Sunday league). Sopan peli oli kaukana viikontakaisesta ottelusta ja joukkueen peli putosi vastustajan tasolle. Palloa ei kunnolla saatu pidettyä hallussa ja hyökkäykset olivat enimmäkseen pitkiä palloja eikä huolella rakennettuja tilanteita. Puolustuspäässä oli hieman sähläystä ja vastustaja pääsikin muutaman kerran laukomaan melko vapaasti mutta onneksi nämä laukaukset menivät ohi maalin. Osa syy pelisuorituksiin oli varmasti lähes kuusi tuntia autossa istumista ja vieras pelialusta mutta onneksi toiselle puoliajalla joukkue terästäytyi ja sunnuntailiigasta palattiin Kolmoseen.

Kaikesta huolimatta Sopan onnistui tehdä ensimmäisellä puoliajalla maalin. Kun pelikellossa oli 37 minuuttia, puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi nostettu Ville Lindholm laittoi vapauttavan läpisyötön kentän poikki kohti “Sattasen rakettia” Jyrki Apukkaa. Vaikka Apukka on nopea, edes tähän palloon hän ei olisi ehtinyt ennen vastustajan maalivahtia ellei tämä olisi kaatunut liukkaalla nurmella. Helposti maalivahdin ohitettuaan Apukalla ei kuitenkaan ollut tyhjä maali edessään, sillä vastustajan puolustajat olivat ehtineet maalin eteen. Apukka kuitenkin sijoitti pallon tarkasti aivan tolpan viereen ja tilanteeksi 0-1.

Toiselle puoliajalle Sopa teki muutaman taktisen muutoksen. Nämä muutokset onnistuivat loistavasti ja Sopa palasi tasolleen. Läpi kauden nähty Allan Brazil -show jatkui myös Kajaanissa. Brazil vyöryi, taisteli ja harhautteli itsensä keskialueelta aina lähes päätyrajalle asti, josta hän laittoi syötön maalin eteen kuin sanoen: “Minä tein jo osuuteni, laita sinä pallo häkkiin.” Tuomas Kemillä olikin helppo työ laittaa pallo maaliin ja hieman helpottaa Sopan painetta. Tilanne 0-2 51 minuutin kohdalla.

Kemi palkittiin maalistaan lepovuorolla ja hänen tilalleen tuli muutamasta viime pelistä poissa ollut Pietari Holm. Ehkä näyttääkseen valmentajalle, että kunnossa vielä ollaan, Holm ratkaisi pelin ja katkaisi lopullisesti Kajhan takaa-ajon. Laidalla raatanut vanhin Onneloista, Kalle riisti pallon keskialueella ja pelasi nahkakuulan (Select) kärkipelaaja Holmille, joka haastoi kajaanilaisten puolustajat ja pääsi laukomaan pallon verkon perukoille.

Vaikeasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta Sopalle voitto ilman suurempaa vaivaa. Sunnuntain Hercules-pelistä on odotettavissa huomattavasti tiukempi, jossa ei pärjää samanlaisella pelillä kuin nähtiin Kajaanissa ensimmäisellä puoliajalla. Voitto takataskussa hyvällä toisen puoliajan pelillä joukkue lähtee kuitenkin hakemaan maksimipistepottia tuplaviikonlopulta.