Edustus, Kolmonen

Hercules/2 - SoPa

Heinäpää 4 N

Sopalle harmittava tappio Oulussa

Lauantaisen voiton ja hyvin nukutun yön jälkeen Sopa suuntasi kohti Oulua. Vastassa oli toistamiseen tällä kaudella Hercules/2, jolle Sopa hävisi kotiottelunsa lukemin 3-5. Edellisen kohtaamisen tapaan Sopa sai otteluun unelma-alun. Jo viiden minuutin kohdalla Tuomas Kemi pääsi puolustaja Otto Saarisen pystysyötön siivittämänä laukaisusektorille. Hieman onnekkaasti Kemin laukaus otti kimmokkeen vastustajan puolustajasta ja lensi yli vastustajan maalivahdin vieden Sopan 0-1 johtoon.

Tämän jälkeen Sopalle alkoi selvitä, että tällä kertaa vastassa ei ollut vain 11 oululaista vaan myös ottelun päätuomari. Varsinkin ensimmäisen puolin tilanteet menivät kauttaaltaan oululaisille ja Sopa joutui kärsimään muutamasta isommasta virheestä.

Ensimmäinen puoliaika oli kummaltakin osapuolelta melko vaikeaa pelaamista sateen liukastamalla nurmikolla. Suurin aika käytettiin alustaan tottumiseen, sillä Heinäpään luonnonnurmi oli huomattavasti pitempi ja pehmeämpi kuin edellispäivänä oli ollut Kajaanissa. Pelin rakentaminen tuotti Sopalle vaikeuksia ja hankalasti pomppivat pallot purettiin suosiolla varmasti ylös eikä edes yritetty ottaa haltuun. Sopan vaarallisimmat tilanteet tulivatkin ensimmäisellä puoliajalla pitemmistä pystypalloista.

38 minuutilla Herculesin onnistui tasoittaa peli tilanteesta, joka lähti väärin tuomitusta vapaapotkusta. Sopalla oli kyllä useampikin tilaisuus saada maalin edessä pomppinut pallo purettua pois vaikka päätyrajasta mutta näin ei tehty. Vastustaja saikin riistettyä pallon ja pääsi antamaan poikittaissyötön maalin eteen, josta se toimitettiin voimattoman maalivahti Hermanni Aikion selän taakse.

Todellinen oikeusmurha nähtiin juuri ennen puoliaikaa. Keskikentällä taistellut Jouni Pulju liukui itsellensä irtopallon, jota tavoitteli myös vastustaja. Vastustaja osui Puljuun mutta tämä sai silti pallon. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin Herculesille vapaapotku ja Puljulle keltainen kortti. Jopa katsomossa istunut Palloliiton erotuomaritarkkailija totesi tilanteesta, että nyt meni väärin ja pahasti. Valitettavasti tuomarin sana on laki eikä protestointi auttanut. Noin 20 metristä laukaistu pallo sujahti sateen liukastamana Aikion kainalosta maaliin. Kotijoukkueen lahjaosumalla tauolle mentiin lukemissa 2-1.

Tauolla Sopa oli pakotettu vaihtamaan molemmat puolustavat keskikenttänsä. Jo ottelun alussa keltaisen kortin saanut Ville Lindholm sekä Pulju oli turvallisuussyistä otettava vaihtoon, sillä poukkoilevan tuomarilinjan takia toinen keltainen kortti olisi saattanut tulla tilanteesta kuin tilanteesta.

Kuten niin monta kertaa tällä kaudella, viimeksi Kajaanissa, toiselle puoliajalle kentälle marssi uudestisyntynyt Sopa. Joukkue otti peliä haltuunsa vähä vähältä ja vyörytti tilanteita Herculesin maalille. Muutaman kerran vain vastustaja maalivahdin huikeat torjunnat pitivät Herculesin pystyssä.

Painostuksesta ja hyvistä paikoista huolimatta Hercules oli joukkue, joka iski seuraavan maalin. 68 minuutilla oikealla laidalla hävittiin 2-1 tilanne ja pallo saatiin pelattua topparipari Tomi Karppisen ja Juho Hartikaisen jalkojen edestä maalille. Aikio yritti kurottaa matalaan palloon katkaistakseen sen etenemisen mutta ei saanut kuin pienen hipaisun palloon. Vastustajan pelaaja kuitenkin juoksi pallosta ohi mutta jollakin mystisellä tavalla onnistui kaatumalla saamaan taakse jääneen palloon maaliin. Tilanne yllättäen 1-3 ja Sopan takaa-ajo alkoi näyttää entistä vaikeammalta.

Sopan toivo heräsi uudelleen, kun Niko Petterssonin onnistui kaventaa 80 minuutin kohdalla Kemin syötöstä. Kovasta paineesta ja maalivahti Aikion hyökkäyksiin osallistumisesta huolimatta Sopa ei saanut kaivattua tasoitusta. Ottelu päättyikin lukemiin 3-2 (Hercules 1-Sopa 2-Tuomari 2).

Sarjataulukon kannalta tappio oli kirvelevä, sillä voiton myötä Hercules nousi 17 pisteeseen Sopan ollessa 13 pisteessä. Tuplapeliviikonlopulta Sodankylään matkasi kuitenkin kolme pistettä, joten aivan tyhjin käsin ei takaisin tarvinnut matkata.

Seuraavaksi Sopa kohtaa OPS/Akatemian kotonaan. Ottelu pelataan lauantaina 19.8. Sodankylän urheilukentällä kello 15 alkaen.

Nuori Onni-poika pääsi Hercules-ottelun jälkeen pukukoppiin tapaamaan idoliaan Allan Brazilia.