D 06, Lapin harrastesarja

SoPa - KP-55

Kemijärvi

SoPa P12 kävi Kemijärvellä

SoPa P12 kävi KP-55 vieraana Kemijärvellä perjantaina 8.6. Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti SoPan hallintaa ja 19 minuutin jälkeen SoPa oli siirtynyt jo 2-0 johtoon kahdella Oskari Huutolan kaukolaukauksella. Muutaman kerran KP-55 onnistui ylittäämään rohkeasti korkealla pelanneen puolustuslinjan ja näistä avautui madollisuuksia kavennukseen.

Kavennusmaali syntyi 25 minuutin kohdalla, kun toppari Tero Pikkuhookana onnistui katkaisemaan KP-55:n hyökkäyksen mutta juoksuaan Teroa kohti jatkanut hyökkäjä onnistui hankkimaan joukkueelleen vapaapotkun. SoPan pojat kuitenkin uinuivat ja KP-55 pelasi vapaapotkun nopeana maalivahdin vielä asetellessa laiskasti rakentuvaa muuria paikoilleen. Kyseenalainen maali junnupeleihin mutta tietysti aivan sääntöjen mukainen. Hyvä opetus pojille, että pelille ei ikinä voi kääntää selkää.

Tilanteen jälkeen tuomarin epäselvä kommunikaatio pelaajien kanssa kulminoitui sanaharkkaan turhautuneiden SoPalaisten kanssa ja lopulta SoPan Akseli Karppiselle nostettiin keltainen kortti hänen laitettuaan pallon liikkeelle keskiympyrästä ennen tuomarin aloitusvihellystä. Erikoinen tilanne, jossa pelaaja puhuttelun jälkeen on antamassa aloituspotkua, johon tuomari puuttuu vasta, kun pelaaja kysyvästi katsoo, että saiko pelin aloittaa jo.

SoPa ei onneksi mennyt täysin lukkoon sekoilustaan ja pelin aaltoillessa päästä päähän Oskari Huutola pääsi ampumaan rangaistusalueen reunalta alanurkkaan 3-1 lukemat. Näihin lukemiin päättyi ensimmäinen puoliaika.

Toisella puoliajalla kentälle tuli sisuuntunut KP-55. Valmentajien puoliaikavinkit oli selvästi menneet pojille jakeluun ja nopeat laiturit saivat venytettyä SoPan pakkaa ja eteenkin KP-55:n vikkelä Leevi Peltoniemi nautti lisääntyneistä 1v1 -tilanteista. Huolimaton pallonkäsittely ja tilanteiden keskeenjättäminen koitui SoPan kohtaloksi ja ennen kuin toista puoliaikaa oli pelattu kymmentä minuuttia KP-55 oli noussut jo 4-3 johtoon. Oskari Huutola toi vielä SoPan tasoihin taidokkaalla kääntölaukauksella mutta lopulta KP-55 iski viimeisen niitin pelille kontraamalla huolimattomasti pelatusta maalipotkusta loppulukemiksi 5-4.