Onnistunut kotiturnaus salibandymiehillä
Julkaistu: 06.11.2017 00.00

Lauantai 4.11 oli juhlapäivä salibandyn ystäville Sodankylässä. SoPa pelasi historiansa ensimmäisen kotiturnauksen ja väkeä oli löytänyt hallille runsain joukoin. Ensimmäinen peli oli yhdeltätoista, jossa vastaan asettui SBC Levi III. Pelistä aavisteltiin tiukkaa, mutta SoPa oli voittavalla mielellä.

Peli kerkesi olla vain vajaat 40 sekuntia käynnissä, kun kapteeni Marjala huomasi Levin pelaajien antavan hänelle liian paljon tilaa ja hän pääsi tekemään maalin takaa vanhanaikaisen. Yhdeksännellä peliminuutilla SoPa pääsi näyttämään alivoimaosaamistaan ja tämä hoidettiin mallikkaasti kotiin. Hieman SoPan jäähyn päätyttyä saatiinkin pelata ylivoimaa ja tämän kotikylän pojat käyttivät hyväkseen. Henri Hirvasvuopio pääsi laittamaan pallon varmasti yläkulmaan. Erätauolle mentiin tilanteessa 2-0. Valmentaja Lintula painotti pukukopissa vielä enemmän asennetta pelaamiseen.

Toista erää ei kauaa keretty pelata, kun SoPa sai toisen jäähynsä, mutta alivoima toimi jälleen. Levi kuitenkin kavensi hieman tämän jälkeen. Laukaus lähti hieman myöhässä tulleen blokkaajan jaloista ja Antti Rintala oli yllätetty. SoPa ei tästä hätkähtänyt, vaan jatkoi hyvää työtään ja vastustaja sortui toiseen jäähyyn. Tällä kertaa puolustaja Markus Kelontekemä sai laittaa pallon sisään ylivoimalla. Kehitystä on tapahtunut ensimmäisestä turnauksesta, jolloin ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. Seuraavasta maalista vastasi tutkapari Tuomas Nieminen ja Juhani Pitkänen. Ensin Pitkäsen levitys Niemiselle toiseen laitaan, josta Nieminen pelasi takaisin maalin kulmalle tietäen katsomattakin Pitkäsen olevan valmiina. Tilannne toiselle tauolle mentäessä 4-1.

Vastustaja oli jo väsynyt kolmannessa erässä pelattuaan koko pelin kahdella kentällisellä, kun taas SoPa pyöritti kolmella ketjulla ja jalkaa riitti. Vastustaja otti erän alkuun jäähyn, mutta tästä ei SoPa rokottanut. Seuraavasta maalista vastasi kapteeni Marjala. Peli alkoi olla taputeltu. Juhani Pitkänen iski vielä kaksi häkkiä kaunistellen lukuja. Levi sai vielä ottelun loppuun yhden maalin ja peli päättyi 7-2 SoPan voittoon.

Ottelun tehomiehiä: Juhani Pitkänen 3+0, Antti Marjala 2+1, Petri Nieminen 0+2, Markus Kelontekemä 1+0, Henri Hirvasvuopio 1+0 ja Tuomas Nieminen 0+1. Antti Rintala pelasi loistavan pelin ja nappasi kymmenen torjuntaa.

Toiseen peliin asettui vastaan Santa's United III, yksi sarjan kovimmista joukkueista. SoPalaiset olivat vakoilleet vastustajan pelityyliä edellisessä pelissä ja ennen peliä käytiin läpi mitä asioita tulee huomioida. Pelistä odotettiin tiukkaa kamppailua, jossa molemmat joukkueet pelaavat voitosta.

Ensimmäisen erän alku oli SoPalaisilta hieman uneliaan näköistä ja vastustaja käytti tilanteen toisella peliminuutilla hyväkseen. Tarkka laukaus laidalta yllätti Ville Heikkilän. SoPa kuitenkin alkoi herätä peliin ja tasoitti tilanteen Domi Rantasen laittaessa pitkän pallon maalille ja Tuomas Nieminen taisteli irtopallon maaliin. Tämän jälkeen Santa otti jäähyn ja SoPa pääsi näyttämään osaamistaan. Näytti jo, että Santa kestäisi koko alivoiman, mutta kaksikko Rami Lintula ja Sami Kallatsa rokotti aivan jäähyn lopulla. Ensimmäiselle tauolle tilanteessa 2-1 sodankyläläisille.

Toinen erä oli tiukkaa vääntöä, mutta SoPan kauhukaksikko Marjala ja Nieminen piti homman kotijoukkueella. Ensin Petri Nieminen laittoi Marjalan syötöstä pallon maaliin ja vähän tämän jälkeen Marjala Niemisen syötöstä. Toisen erän loppuun SoPa sai vielä jäähyn, mutta tämä kestettiin kuten edellisetkin.

Kolmas erä oli tilanteen mukavuudesta huolimatta täyttä taistelua. SoPa helläsi hieman kaasujalkaa ja vastustaja laittoi ehkä päivän hienoimman osuman. Tarkka kanttilaukaus puolenkentän takaa aivan yläkulmaan. Sitä ei voinut kuin katsojat ja pelaajat ihailla. Vähän ajan päästä Marjala näytti että osataan täälläkin ja veti yläkulmaan, tosin hyökkäysalueelta. Ja kukas muu syöttäjänä kuin Petri Nieminen. Santa kuitenkin painosti ja sai tehtyä vielä kolmannen maalin. Viimeisen puoli minuuttia Santa pelasi ilman maalivahtia ja tätä ei SoPa hyödyntänyt, vaikka Heikki Onnela olisi voinut laittaa pallon maalin vierestä sisään. Oli kuulemma liian helppo paikka, että päätti lyyä tolppaan. No ehkä ensi kerralla. Peli sodankyläläisille 5-3 ja sarjan kärkipaikka.

Ottelun tehomiehiä: Antti Marjala 2+1, Petri Nieminen 1+2 ja pistepörssin kärki, Tuomas Nieminen 1+0, Sami Kallatsa 1+0, Rami Lintula 0+1 ja Dominique Rantanen 0+1. Ville Heikkilältä hieno peli maalissa ja yhdeksän torjuntaa