Kuulumisia P13 maajoukkuetien alueleiriltä
SalibandyJulkaistu: 27.11.2023 20.26

Kuulumisia P13 maajoukkuetien alueleiriltä

Pohjois-Suomen alueen salibandyjuniorit kokoontuivat marraskuun lopussa Ouluun Maajoukkuetien P13 (2011 syntyneet) alueleirille. Maajoukkuetien alueleirille kutsuttiin Pohjois-Suomen eri salibandyseuroista P13 ikäluokan parhaimmat pelaajat (36 kenttäpelaajaa ja 4 maalivahtia). Kyseessä oli P13 ikäisten toinen maajoukkuetien alueleiri. Aikaisempi alueleiri järjestettiin Oulussa viime vuoden toukokuussa. Pääosa maajoukkuetien aluetapahtumaan kutsutuista pelaajista tulivat Oulun seudulta. Lapin alueelta aluetapahtumassa mukana oli muutamia pelaajia, yksi pelaaja myös Sodankylän Pallosta. Sodankylän Pallon P14 joukkueen pelaaja, Luukas Siikaluoma sai kutsun alueleirille, ja osallistui näin jo toisen kerran Pohjois-Suomen maajoukkuetie tapahtumaan.

Maajoukkuetien aluetapahtuma piti sisällään lajiharjoitteiden ja videopalaverien lisäksi alueleirin huipentavan loppuottelun, jossa alueleirille osallistuvat pelaajat oli jaettu kahteen tasaväkiseen joukkueeseen. Alueleirin pääteemana oli tällä kertaa puolustuspelaaminen, jota harjoiteltiinkin eri harjoitusmuodoin.

Maajoukkuetien valmentajat tarkkailivat pelaajia jokaisessa alueleirin osa-alueessa pyrkien löytämään lahjakkaimmat ja kehittymispotentiaalin omaavat pelaajat. Alueleirille osallistuvien pelaajien lisäksi paikalla olevat eri salibandyseurojen valmentajat saivat arvokasta oppia ja hyvää sparrausta maajoukkuetien vastuuvalmentajilta. Pohjois-Suomen maajoukkuetien valmennuspäällikön Janne Krankan mukaan maajoukkuetie ei ole vain kärkipelaajien tai tulevien maajoukkuepelaajien jalostamo, vaan sen avulla halutaan tukea mahdollisimman suurten pelaajamassojen kehittymistä.


Oulun aluetapahtumasta valitaan 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, jotka osallistuvat tammikuussa maajoukkuetien huipentavaan Winter Cup tapahtumaan. Eerikkilässä pidettävän Winter Cupin aikana maajoukkuetien aluejoukkueet kohtaavat toisensa ja näin myös Pohjois-Suomen aluejoukkue pääsee mittaamaan taitonsa muita aluejoukkueita vastaan.

Sodankylän Pallon P14 joukkueen pelaaja Luukas Siikaluoma pärjäsi hienosti kovassa pelaajajoukossa ja jalka liikkui raikkaasti läpi päivän kovassa harjoitus- ja pelitemmossa. P14- joukkueen vastuuvalmentajan Janne Siikaluoman mukaan harjoittelu SoPan P14 joukkueessa ja kaksoisedustus Kellon Lyönnin joukkueessa ja pelaaminen mm. P13 aluesarjassa on vienyt Luukaksen kehittymistä eteenpäin. Motivaatio myös omatoimiseen harjoitteluun on kehittymisen yksi avainasioita.

Ensi vuonna Pohjois-Suomen maajoukkuetien aluetapahtumaan kutsutaan vuonna 2012 syntyneet pelaajat ja toivotaan myös tästä ikäluokasta pelaajaedustusta Sodankylän Pallosta.